Facebook Twitter Instagram

24 i 25 de Juny de 2016 - Àger (Lleida)

El Festival

El Vallsonora és un festival de música i cultura, un cap de setmana a la Vall d’Àger, per descobrir els artistes més creatius de l’escena independent en espais únics i acollidors.

El Vallsonora és apropar-se a la música del futur en un castell medieval i gaudir-la en un ermita amb un mirador natural i sota les estrelles en un Observatori . És descobrir un poble, Àger, i un paissatge de llacs, estrelles i muntanyes. És un cap de setmana on pots viure una experiència cultural única, acompanyada d’altres sensacions, com banyar-te en un llac, volar en parapent, tocar les estrelles o fer un bon tast.

Àger és un poble de la comarca de la Noguera, a Lleida. Amb gairebé 400 habitants, se situa al bell mig d'una vall vorejada per les muntanyes del Montsec i amb dos llacs. És un poble amb història, de panadons, coques de recapte i ametlles garrapinyades, un indret que té un cel considerat un dels 7 millors del món per veure les estrelles.

Us proposem que us apassioneu i el gaudiu tant com nosaltres!

També podeu consultar la web de les passades edicions: 2013, 2014 i 2015.

L’Ermita de la Mare de Déu de Pedra, del s. XIII, està situat als contraforts del Montsec d’Ares, un mirador natural des d’on es té una magnífica panoràmica de tota la vall. El divendres, l’Ermita acollirà dos concerts en acústic a l’hora en què el sol es pon. Aquest espai està apadrinat per Menú Stereo de Movistar+. Les actuacions seran gratuïtes i part de la recaptació del servei de barres serà per a la iniciativa “Som de Pedra Picada”, una campanya de micromecenatge per a la restauració de l’Ermita. L’accés a l’Ermita es fa per un camí rural de fàcil accessibilitat en cotxe.
El Centre d’Observació de l’Univers (COU), és l’espai científic de referència per a l’observació i la divulgació de l’astronomia que compta amb l’únic planetari OPEN 3D del món. El divendres, en el marc del “Cicle de Música sota les Estrelles”, es podrà gaudir d’un concert en directe al Planetari i de l’observació dels estels al parc del Telescopi, annex al Planetari del Parc Astronòmic Montsec (PAM). El COU està situat als afores del poble d’Àger, a 10 minuts en cotxe.
El Castell-Col·legiata de Sant Pere corona el poble d’Àger, és un recinte del segle XI, fortificat d'estil romànic/neogòtic promogut per Arnau Mir de Tost. Aquest increïble castell, on hi repiquen les campanes i amb vistes a la serra Montsec, acull les propostes culturals i musicals de dissabte. Part de les actuacions se celebraran a l’interior del castell -una nau amb absis i columnes decorades-. el claustre del Castell, situat a l’exterior, acollirà activitats artístiques així com una zona dedicada a la gastronomia local. L’accés al castell es pot fer a peu des del centre d’Àger.